Tros-cherrytomaten zijn veilig en gezond

De teelt van de tros-cherrytomaten bij Kwekerij ít Woudt vindt plaats in een gesloten teeltsysteem. Dit betekent dat er geen reststoffen in het milieu terechtkomen. Bovendien telen wij de tomaten los van de grond, waardoor de ziektegevoeligheid kleiner is en de planten niet afhankelijk zijn van mineralen in de bodem. De Europese normen volgens Eurep-GAP, voor onder meer energieverbruik, gewasbescherming en waterhuishouding, zijn het uitgangspunt voor de teelt.

Biologische teeltwijze
Gedurende de teelt is er een permanente registratie van alle gewasbeschermende handelingen. Om voedselveiligheid te garanderen, kiezen wij voor een maximaal biologische teeltwijze. Dit betekent dat de bestrijding van ziektes en parasieten voor ongeveer 95 procent met natuurlijke vijanden gebeurt, zoals sluipwespen, roofmijten en roofwantsen. Voor de bevruchting van de tomaten gebruiken zij hommels die tijdens het bloeiseizoen permanent in de kassen rondvliegen.

HygiŽne-eisen
Bij het oogsten en verpakken van de tros- cherrytomaten leven wij zeer strenge, hygiŽnische normen na. Eťn van de belangrijkste richtlijnen is ongetwijfeld de UK Standard. Deze Britse hygiŽnerichtlijn is streng en wordt door veel landen als zodanig gezien en geaccepteerd. Op onze kwekerij werken wij jaarlijks mee aan audits om aan normen als Global-GAP , BRC , Milieukeur , Smeta en Leaf te kunnen blijven voldoen.

<- Vorige pagina