Chica

Zoete en gezonde vrucht

Chica’s hebben een brixwaarde van 8 of hoger, en zijn daarmee erg zoet. Dit maakt hen populair in salades, als garnering of als snack tussendoor. Daarnaast bevat de Chica een opmerkelijk hoog Licopene-gehalte, van meer dan 10 mg per 100 gram vruchtvlees. Licopene, zo is wetenschappelijk vastgesteld, is een natuurlijk bestandsdeel dat een remmende werking heeft op veel voorkomende ziektes en menselijke veroudering. De Chica’s rijpen zeer gelijkmatig, zodat de trossen bij aflevering een uniforme aanblik bieden.

Chica is een merk specifiek voor onze fijne tros-cherrytomaten en is in samenwerking met afzetvereniging The Greenery ontstaan.

Het merk Chica is heeft door de jaren heen zijn waarde bewezen en staat bekend om haar hoogwaardige kwaliteit tros-cherrytomaten. Chica tros-cherrytomaten zijn tegenwoordig dan ook standaard jaarrond onderdeel van het assortiment de meeste vooraanstaande handelaren en detaillisten.

Lange, fijne trossen

De grote belangstelling voor Chica’s komt vooral voort uit de goede eigenschappen van het product. Allereerst is het een erg fijne tomaat, met een diameter tussen de 18 en 27 millimeter. De vruchten wegen per stuk ongeveer 10 tot 13 gram. Elke tros, die praktisch kaarsrecht is, bevat gemiddeld 14 tot 16 vruchten. De groene delen van de tros blijven bovendien extra lang vers, zodat zij de vruchten goed vasthouden.

Chica’s zijn de fijnste tros-cherrytomaten die in de markt verkrijgbaar zijn. Deze kleine tros-cherrytomaat is specifiek door ons geselecteerd in samenwerking met de rassen veredelaar. Na een kleine proef in 2005 en een areaal van 18.000 m2 in 2006, besloten wij om in 2007 op een areaal van 37.000 m2 Chica’s te gaan telen. Gezien de positieve reacties en de goede vraag, in combinatie met het nog altijd bescheiden areaal van dit product in Nederland, biedt deze onderscheidende trostomaat de handelaren en detaillisten goede kansen.