Kwekerij 't Woudt is een echte specialist

Over ons

Kwekerij ’t Woudt is een echte specialist. Een specialist in de allerkleinste; de meest exclusieve tros-cherrytomaten die op de markt verkrijgbaar zijn. Sinds 2022 is daar een ander specialisme bijgekomen; namelijk aardbeien van het ras Inspire. Deze telen we op onze locatie in 's Gravenzande.

Kwekerij 't Woudt is een echt familiebedrijf, in 1998 opgezet door ondernemers Paul van Koppen en Ed van der Knaap. Sinds 2022 zijn Wessel van Koppen en Rick van Koppen in het bedrijf toegetreden, en vormen zij nu samen met Paul en Ed de vierkoppige directie. 

Als specialist zijn wij onderscheidend door innovatie met smaakvolle gezonde producten. Wij zijn trots op het product dat we afleveren aan klanten, telen zelfstandig en streven in alles wat we doen naar perfectie!

Kwekerij ’t Woudt is actief op meerdere locaties. In de moderne kassen groeien de tros-cherrytomaten en aardbeien onder optimale omstandigheden, met maximale aandacht voor voedselveiligheid en milieu. De vaste kern van twaalf fulltime medewerkers wordt in het oogstseizoen aangevuld met een flink aantal seizoen medewerkers. Ook is er veel aandacht voor het selecteren van de juiste rassen zodat onze klanten kunnen vertrouwen op de beste kwaliteit en smaak!

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijke kernwaarde voor ons. Op alle facetten binnen het bedrijf proberen we continu te verbeteren en te verduurzamen.

We streven naar een zo kort mogelijke keten en verpakken zodoende bijvoorbeeld het grootste gedeelte van onze tomaten direct voor supermarkten en exporteurs in ons inpakstation. Klanten laden rechtstreeks vanaf onze tuin waardoor we de keten verkorten, uitstoot verminderen, en shelf life verlengen.

We telen maximaal biologisch en houden rekening met de natuur en mens. Jaarlijks hebben we audits van een extern bureau waarbij ons volledige bedrijf beoordeelt wordt. Op onze locaties zijn we Global Gap, Grasp, Mileukeur, Leaf, Nurture, en BRC gecertificeerd.

Op het gebied van energie maken we gebruik van warmte kracht koppelingen op onze locaties om de kas te voorzien van warmte. Op korte termijn komt hier ook aardwarmte bij. Tevens maken we gebruik van een e-boiler, die overtollig stroom omzet in warmte voor in onze kas, wanneer het elektriciteitsnet overvol is. Uiteraard ontbreken ook de zonnepanelen niet en hebben we ons schuurdak voorzien van panelen.

Het grootste gedeelte van onze medewerkers werken meerdere jaren voor ons en krijgen doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Daarnaast vieren we successen met elkaar, maken we plezier, en zorgen we voor goede arbeidsomstandigheden zoals bijvoorbeeld dagelijks schone werkkleding.